Επίσκεψη του Demetri Walters MW στην Πελοπόννησο!

Ενημέρωση 30/03/2018

Ο Demetri Walters MW, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και είναι μια από τις πιο δυνατές φωνές, στην Βρετανία, για το ελληνικό κρασί, δέχθηκε πρόσκληση του Γιάννη Καρακάση MW να επισκεφθεί την Πελοπόννησο και να δοκιμάσει τα κρασιά της.

Η επίσκεψη διήρκεσε από τις 26 έως και τις 29 Μαρτίου 2018 και πραγματοποιήθηκαν 2 γευστικές δοκιμές, μία για την Ανατολική και μία για την Δυτική Πελοπόννησο.

Το οινοποιείο Λαφαζάνη στην Νεμέα, φιλοξένησε την πρώτη γευστική δοκιμή κρασιών, των οινοποιείων της Ανατολικής Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Ο Demetri Walters MW έφτασε συνοδευόμενος από τον γνωστό Έλληνα Master of Wine κ. Γιάννη Καρακάση και τον εκτελεστικό διευθυντή / συντονιστή της ΕΝΟΑΠ κ. Μανώλη Γιαμιαδάκη, για την γευσιγνωσία αυτή, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 20 οινοποιεία – Σκούρα, Παπαντώνη, Τσέλεπου, Τρούπη, Μπουτάρη, Μορόπουλου, Εύχαρις, Παπαϊωάννου, Λαυκιώτη, Παλυβού, Σεμέλη, Λαφαζάνη, Στροφιλιά, Μητραβέλα, Μπίζιου, Πυργάκη, Κορωνιώτη, Θεοδωρακάκου, Μονεμβασιάς & Γαία.

Κάθε οινοποιός έφερε μαζί του τρία διαφορετικά κρασιά, κυρίως από γηγενείς ποικιλίες, με μεγάλους πρωταγωνιστές το Αγιωργίτικο και το Μοσχοφίλερο αλλά και άλλες ελληνικές ποικιλίες, ενώ ο χρόνος του κάθε οινοποιείου αξιοποιήθηκε από τον κ. Walters για συζήτηση με τους παραγωγούς δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Με το πέρας της γευσιγνωσίας όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις θαλασσινές δημιουργίες του Αρτέμη Δαρζέντα, chef και ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατορίου Ψ..art, στο Γκάζι. Οι γεύσεις ήταν τόσο εκλεπτυσμένες, ελληνικές και προσεγμένες από τον κ. Δαρζέντα, όπου ταίριαζαν άψογα με όλα τα κρασιά των οινοποιών που συνόδευσαν το γεύμα.

Η γευσιγνωσία της επόμενης ημέρας για την Δυτική Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκε στο οινοποιείο Cavino.

Ήταν τιμή να υποδεχθούμε τον Demetri Walters MW στην Πελοπόννησο και με αγωνία περιμένουμε την άποψη του Αγγλοκύπριου Master of Wine.

Photo credits: 3.2 Visuals

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ