SPYROS LAFAZANIS EMPERIA GROUP

Ο Όμιλος εταιρειών SPYROS LAFAZANIS EMPERIA GROUP αποτελεί το επιστέγασμα μίας μεγάλης οικογενειακής ιστορίας που μετρά πάνω από 78 χρόνια. EMPERIA, η λατινική λέξη για την εμπειρία, υπογραμμίζει την εμπειρία που χαρίζει το κρασί, την εμπειρία που ζει κανείς μέσα από τον οινοτουρισμό, την εμπειρία σαν πείρα και παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά: Ο Χημικός-Οινολόγος Σπύρος Λαφαζάνης, συνεχίζοντας το όραμα του πατέρα του Βασίλη και της μικρής οινοποιητικής μονάδας της οικογένειας στον Πειραιά, δημιούργησε το Lafazanis Winery στην ιστορική περιοχή της Νεμέας Κορίνθου. Ακολούθησε το αποσταγματοποιείο στην ίδια περιοχή, και το οινοποιείο Nestor Wines στην Τρυφιλία Μεσσηνίας, παράλληλα με ένα δεύτερο αποσταγματοποιείο στην περιοχή. Το επόμενο απόκτημα του ομίλου, το οινοποιείο της Πατραϊκής, εξελίχθηκε στην εταιρία Ambelos, που στεγάζει επίσης τον κλάδο της χυμοποίησης και παραγωγής υποκατάστατων ζάχαρης. Τελευταία προσθήκη του Ομίλου SPYROS LAFAZANIS EMPERIA GROUP, ένα κτήμα 300 στρεμμάτων γειτονικά του Lafazanis Winery, που έχει ήδη καλλιεργηθεί με διαλεχτές ελληνικές ποικιλίες ακολουθώντας βιολογικές μεθόδους. Σήμερα, η τρίτη οινοποιητική γενιά Λαφαζάνη, η Manager Αθηνά και ο Οινολόγος Βασίλης, παντρεύουν την μεθοδική κατάρτιση και τις σύγχρονες τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους με την οικογενειακή παράδοση και εμπειρία, κοιτάζοντας σταθερά προς το μέλλον.

Φιλοσοφία

Αμπελουργία, Οινοποίηση, Απόσταξη, Χυμοποίηση, Οινοτουρισμός, Αγροτουρισμός και Φιλοξενία. Αυτοί είναι οι άξονες του Ομίλου, που μετουσιώνουν την αγάπη της οικογένειας Λαφαζάνη για τη γη, τη φύση και τους ανθρώπους σε ένα σταθερά εξελισσόμενο success story.

Πράσινη ανάπτυξη

Το Lafazanis Winery είναι ένα από τα πιο «πράσινα οινοποιεία» της Ελλάδας, με βιώσιμες τεχνικές και μεθόδους διαχείρισης που εφαρμόζονται όπου είναι δυνατόν, ενώ διαθέτει φωτοβολταϊκή μονάδα που καλύπτει με ενέργεια όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Αποτέλεσμα; Μία κυριολεκτικά zero footprint πρακτική με μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα και πλήρη αποφυγή ορυκτού αποτυπώματος. Κάθε γυάλινο, πλαστικό και χάρτινο προϊόν ανακυκλώνεται, ενώ τα στέμφυλα αξιοποιούνται πλήρως με τη διαδικασία της χουμοποίησης, παράγοντας λίπασμα για τους ίδιους τους αμπελώνες. Ο Όμιλος εφαρμόζει, τέλος, ένα πρωτοποριακό σύστημα άρδευσης που επαναχρησιμοποιεί πολλαπλά το νερό.

Υπηρεσίες

Ο όμιλος δεν περιορίζεται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής, αλλά δραστηριοποιείται και στις υπηρεσίες Οινοτουρισμού και Φιλοξενίας εντός των οινοποιείων του, το Wine Consulting, καθώς και στην εμπορία και διανομή των προϊόντων του. Αυτός είναι ο τρόπος που η αυθεντική ποιότητα Lafazanis φτάνει ατόφια πάνω σε κάθε τραπέζι και μέσα σε κάθε ποτήρι.