ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΙ

Η οινοποιεία Λαφαζάνη διαθέτει 100 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα, ο οποίος περιβάλλει το Οινοποιείο στην Νεμέα. Τα αμπέλια απλώνονται στις πλαγιές του λόφου «Φωκάς», σε υψόμετρο 240-500 μέτρα. Οι αμπελώνες έχουν ως κύρια παραγωγή το Αγιωργίτικο αλλά και τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Ασύρτικο, Gewurztraminer, Tannat και Syrah. Η φύτευση και η ενασχόληση με την Αμπελουργία αποτέλεσε ένα μεγάλο σχολείο για τον οινοποιό Σπύρο Λαφαζάνη. Σχεδιάστηκε έτσι ούτως ώστε να παραλαμβάνει μικρές στρεμματικές αποδόσεις υπέρ της ποιότητας του κρασιού. Ο αμπελώνας στις Αρχαίες Κλεωνές, ανήκει σε μια ημιορεινή οινοποιητική περιοχή, με ποικίλα μικροκλίματα, μέγιστη απορρόφηση της ηλιοφάνειας, επικλινή εδάφη με καλή αποστράγγιση.

Συνεργαζόμενοι αμπελώνες

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Το 90% των αναγκών της οινοποιίας Λαφαζάνη καλύπτεται από συνεργάτες αμπελουργούς, επιλεγμένους για τον επαγγελματισμό τους και την αγάπη τους στην τέχνη της αμπελουργίας, στοιχεία που τους επιτρέπουν να παράγουν υγιή και ποιοτικά σταφύλια κάθε χρόνο. Επιλέξαμε προσεκτικά τους συνεργαζόμενους αμπελώνες τόσο στην Νεμέα όσο και σε όλο το νομό Κορινθίας και Αρκαδίας. Συνεργαζόμαστε συνολικά με 300 αμπελουργούς σε μια έκταση 2000 στρεμμάτων. Η εταιρεία παρακολουθεί την καλλιέργεια των αμπελώνων, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες αμπελουργούς, τους συμβουλεύει και τους συμβουλεύεται στην χρήση καλλιεργητικών τεχνικών. Παρακολουθεί με συνεχείς δειγματοληψίες την πορεία ωρίμανσης και αποφασίζει την ημέρα του τρυγητού, ενώ συγχρόνως ασκεί ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια της αμπελοκαλλιέργειας.

Ποικιλίες

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Το κάθε κρασί πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα μικρό έργο τέχνης κάθε φορά διαφορετικό και ιδιαίτερο. Αν είναι σαν πίνακας ζωγραφικής, φανταστείτε ότι τα διαφορετικά πινέλα, είναι οι ποικιλίες και τα χρώματα είναι τα συστατικά της κάθε ποικιλίας, που δίνουν το τελικό αποτέλεσμα του πίνακα, όπως το αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις και οι γευστικές προτιμήσεις του καθενός μας.