ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία της οινοποιίας Λαφαζάνη έχει τις ρίζες της 70 χρόνια πριν, το 1946, όταν ο Βασίλειος Λαφαζάνης ξεκίνησε να φτιάχνει κρασί στην περιοχή του Πειραιά. Το πρώτο ιδιόκτητο οινοποιείο της οικογένειας, ιδρύεται το 1960 στην Μαγούλα Αττικής. Η δεύτερη γενιά, με ακαδημαϊκή παιδεία, εμπειρία και όραμα το 1985, δημιούργησε το υπόβαθρο μιας ποιοτικής και σύγχρονης οινοποιίας. Από τότε με πίστη στους καρπούς της ελληνικής αμπελουργίας, η οινοποιία Λαφαζάνη αναπτύσσει αρμονικά γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού και παράγει οίνους υψηλής ποιότητας. Σε αυτή την προοπτική το 1993, με πρωτοβουλία του Σπύρου Λαφαζάνη, κατασκευάζεται ένα σύγχρονο οινοποιείο στη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα. Αξιοποιώντας το Αγιωργίτικο αλλά και πολλές άλλες ποικιλίες, εγχώριες και διεθνείς, δημιούργησε κρασιά υψηλής ποιότητας, που αντανακλούν την άριστη τεχνογνωσία της εταιρείας και το ποιοτικό δυναμικό της περιοχής. Το 2005 αποφασίστηκε για λόγους καλύτερης οργάνωσης να διαχωριστεί, ο εμπορικός κλάδος με έδρα τη Μαγούλα υπό την ευθύνη του Γεώργιου Λαφαζάνη, από τον παραγωγικό – αμπελουργικό με έδρα τη Νεμέα υπό την ευθύνη του οινολόγου Σπύρου Λαφαζάνη. Το 2008 ποικίλοι λόγοι οδήγησαν στην αποξένωση των δύο αυτών εταιρειών, με τον Σπύρο Λαφαζάνη να παραμένει στο οινοποιείο της Νεμέας και να συνεχίζει την εξέλιξη του. Το 2012 ξεκίνησε η παραγωγή Αποσταγμάτων με έμφαση στο τσίπουρο από στέμφυλα των πιο φημισμένων ποικιλιών της Πελοποννήσου. Την ίδια χρονιά στην Ελευσίνα Αττικής άνοιξε η αποθήκη έτοιμων προϊόντων για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και την διευκόλυνση της διανομής σε όλη την χώρα. Πρόσφατα, ο Σπύρος Λαφαζάνη πραγματοποίησε την εξαγορά του οινοποιητικού συνεταιρισμού της Μεσσηνίας «ΝΕΣΤΩΡ»! Το 2016 στην εταιρεία Λαφαζάνης, κάνει την εμφάνισή της δυναμικά η τρίτη γενιά της οικογένειας, με την Αθηνά Λαφαζάνη στη διοίκηση του εμπορικού τμήματος και τον Βασίλη Λαφαζάνη ανερχόμενο αμπελουργό και οινολόγο. Σήμερα η οινοποιία Λαφαζάνη παράγει εμπνευσμένα κρασιά, με την συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας, της άριστης τεχνογνωσίας του άρτια καταρτισμένου προσωπικού, και της χαρισματικής πελοποννησιακής γης.

Η φιλοσοφία της εταιρείας

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Στην οινοποιία Λαφαζάνη, το όραμα μας είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας με συνέπεια και μεράκι. Θέλουμε να προκαλούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, θέτοντας πάντα υψηλότερους στόχους, μέσα από μία διαδικασία συνεχούς εξέλιξης και υλοποιώντας νέες οινικές προκλήσεις. Τα κρασιά μας τάχθηκαν να ταξιδεύουν τον ουρανίσκο και την ψυχή, συνοδεύοντας όμορφες στιγμές και κάνοντας τις ανεξίτηλες. Σε κάθε περίπτωση, εκπληρώνουμε τις ανάγκες της αγοράς, με προϊόντα όλων των γευστικών και οικονομικών κατηγοριών. Η παραγωγή των προϊόντων μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, με την τεχνολογική και ποιοτική πρόοδο, την άριστη συνεργασία και την αγάπη για το περιβάλλον. Ο Σπύρος Λαφαζάνης ορίζει τις αξίες της ζωής και του έργου του στην συνέπεια, τον σεβασμό και την ειλικρίνεια. Μια ομάδα αξιόλογων ανθρώπων που έχουν ενστερνιστεί τη φιλοσοφία της εταιρείας στελεχώνουν το οργανόγραμμα μας. Η δουλειά του Οινοποιού, οργανωτικά πολυδιάστατη! Πρέπει να φέρει στο ποτήρι το επιθυμητό αποτέλεσμα πάντα με τη βοήθεια ανθρώπων: Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν!

Οι άνθρωποι

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η οινοποιία Λαφαζάνη δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας. Οι απαιτήσεις και η δυναμικότητα στον τομέα της παραγωγής των προϊόντων, επέβαλαν την διασφάλιση της ποιότητας αυτής. Όλοι οι τομείς αναβαθμίζονται συνεχώς και τηρείται πίστη στους κανόνες που θεσπίζονται. Το σύστημα διασφάλισης ποιότητας πλαισιώνει τους τομείς της διοίκησης, της παραγωγής, των πωλήσεων και της διανομής. Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή τις συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές και από αναγνωρισμένους φορείς Πιστοποίησης με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της. Η διοίκηση της εταιρείας Λαφαζάνη φέρει την ευθύνη, σε ότι αφορά την υποστήριξη του συστήματος, με τους αναγκαίους πόρους, τις υποδομές και τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων. Οι διαδικασίες λειτουργίας του οινοποιείου και της παραγωγής των προϊόντων είναι σύμφωνες με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001: 2008 και ασφάλειας ISO 22000: 2005

  • 4000 ΤΟΝΟΙ ΚΡΑΣΙ ΕΤΗΣΙΩΣ
  • 35 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  • 100 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
  • 70 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ