Τάκη 13, το αγαπημένο μας μουσικό εστιατόριο στου Ψυρρή

Προτάσεις 03/01/2018

Το Τάκη 13 είναι το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στου Ψυρρή και αποτέλεσε το hot spot της περιοχής. Καθιερώθηκε για πολλά χρόνια σαν στέκι και το ιδιοκτησιακό του καθεστώς πέρασε από φίλο σε φίλο. Το όνομα του το πήρε από την διεύθυνση στην οποία βρίσκεται, δηλαδή την οδό Τάκη, νούμερο 13!

Ο χώρος είναι μαζεμένος και ζεστός με υπέροχη ζωντανή μουσική, παραδοσιακά ελληνικά φαγητά αλλά και αρκετά ethnic πιάτα. Δοκιμάσαμε tortilla, που την συνδυάσαμε φυσικά με το κρασί Geometria Αγιωργίτικο.

Στις ερωτήσεις μας απάντησε η Αριστέα:

Πότε ξεκίνησε το Τάκη 13 και ποιος επιμελείται την λειτουργία του;
Το Τάκη 13 άνοιξε στου Ψυρρή το 1993 από τρεις φίλους που διασκέδαζαν μαζί στην Τζια, τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Μερκουράκη και τον Φοίβο Μητρόπουλο. Από προσωπική ανάγκη για διασκέδαση στην Αθήνα, άνοιξαν αυτό το στέκι με καλή μουσική, φαγητό και ποτό. Πλέον το Τάκη 13 πέρασε στα χέρια μιας νεότερης γενιάς ανθρώπων οι οποίοι είναι πια υπεύθυνοι για τη λειτουργία του.

Τι μπορεί να απολαύσει κανείς στο μαγαζί σας και που εστιάζει;
Ο χώρος μας είναι πολύ φιλόξενος και με αυτό τον τρόπο εστιάζουμε στο δέσιμο με τους πελάτες, οι οποίοι μέσα στο Τάκη 13 γίνονται μια μεγάλη παρέα, που διασκεδάζει με την μουσική και απολαμβάνει πιάτα της κουζίνας μας. Το μενού μας αποτελείται από φροντισμένα πιάτα της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας αλλά και Ethnic επιλογές. Αξίζει κανείς να δοκιμάσει το ινδικό κοτόπουλο, το χοιρινό με τα δαμάσκηνα, τον υπέροχο κρητικό ντάκο αλλά και την φάβα. Διαθέτουμε και μια υπέροχη “ψαγμένη” λίστα κρασιών. Σας περιμένουμε!

ΤΑΚΗ 13

Διεύθυνση: Οδός Τάκη 13, Ψυρρή
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6983234937
Facebook page: https://www.facebook.com/takidekatria/
Ωράριο καταστήματος: Καθημερινά από τις 18:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 12:30, πάντα με ζωντανή μουσική.