Το «Τσίπουρο των Φίλων» τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο, στον 18ο διεθνή διαγωνισμό οίνου & αποσταγμάτων, στην Θεσσαλονίκη!

Βραβεύσεις 03/04/2018

Με χρυσό μετάλλιο βραβεύτηκε το «Τσίπουρο τω Φίλων», στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων, στην Θεσσαλονίκη.

Από τα τρία σε σύνολο χρυσά μετάλλια που δόθηκαν σε αποστάγματα, στον 4ο διαγωνισμό Αποσταγμάτων, το τσίπουρο του οινοποιείου Λαφαζάνη ήταν το μοναδικό μη παλαιωμένο απόσταγμα! Το γεγονός αυτό ενισχύει τις φήμες που το θέλουν ως ένα από τα κορυφαία αποστάγματα της Ελλάδας και επισημαίνει τον πολύπλοκο και πολυδιάστατο χαρακτήρα του.

Το «Τσίπουρο των Φίλων» είναι ένα blend από ποικιλίες σταφυλιού της περιοχής της Νεμέας: Αγιωργίτικο, Σαββατιανό και Μοσχάτο.

Αυτός ο φίνος και ξεχωριστός χαρακτήρας του, επιτυγχάνεται από την προσεκτική επεξεργασία της πρώτης ύλης, κατά την οποία τα στέμφυλα μετά την πρώτη εκχύμωση οδηγούνται σε οινοποιητές και ζυμώνονται σε θερμοκρασίες 16-18 οC έτσι ώστε όλα τα ποικιλιακά αρωματικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φρούτου να παραμένουν αναλλοίωτα και στην συνέχεια να αναδεικνύονται στον κλασματικό αποστακτήρα.

Ο διεθνής διαγωνισμός της Θεσσαλονίκης, είναι ένας ιδιαίτερα αναγνωρισμένος θεσμός του κλάδου, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με ένα τριήμερο γευστικών δοκιμών από 25 αξιόλογους κριτές. Στον φετινό, 18ο διαγωνισμό, τα αποτελέσματα βράβευσαν την οινοποιεία Λαφαζάνη με ακόμα τρία μετάλλια για τα κρασιά μας.

Και οι διακρίσεις συνεχίζονται!